Tematyka
15.00-15.15 | Wykład
Dobrostan bydła mlecznego, definicja, ocena i doskonalenie
15.15-15.25 | Prezentacja
Dobrostan bydła mlecznego widziany okiem producenta mleka
15.25-15.35| Prezentacja
Oczekiwania w zakresie uregulowań prawnych i programów pomocowych dotyczących dobrostanu bydła
15.35-15.45 | Prezentacja
Wykorzystanie potencjału odmian kukurydzy kiszonkowej szansą na ograniczenie strat w produkcji mleka
15:45-16:15 | Debata
Dobrostan zwierząt a opłacalność produkcji
• Oczekiwania hodowców i działania wobec programowania dobrostanu zwierząt
• Praktyczne aspekty poprawy dobrostanu
• Zarządzanie hodowlą i produkcją mleka w warunkowości produkcji
• Wsparcie hodowców bydła i producentów mleka
• Jak budować marketing pod „nowe” mleko, potrzeby?
Retransmisja sesji
Prelegenci
-
dr inż. Agnieszka Antczak
główny specjalista, Wydział Analiz i Rozwoju, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
-
Kazimierz Czernewski
dyrektor, Wydział Skupu, SM Mlekpol
-
Paulina Fornal-Taberska
Project Manager ds. produktów zootechnicznych, Timac Agro Polska
-
Wojciech Pieczewski
Manager ds. kukurydzy kiszonkowej, Bayer
-
dr inż. Katarzyna Rzewuska
kierownik, Centrum Genetyczne, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
-
Adam Warnke
hodowca bydła