Tomasz Parzybut
prezes zarządu, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
Bierze udział w sesjach:
-
PRODUKCJA TRZODY CHLEWNEJ
15.00-15.10 | Prezentacja
Wykorzystanie nowoczesnych technologii w chowie i hodowli trzody chlewnej – wyniki ankietyzacji polskich producentów15.10-15.30 | Rozmowa 1:1
Czy pokonaliśmy ASF?15.30-16.15 | Debata
Jak wykorzystać ekoschemat „dobrostan zwierząt“ dla poprawy opłacalności produkcji?- Jak utrzymać opłacalność produkcji świń w obecnej sytuacji rynkowej i podczas zagrożenia ASF?
- Warunki wdrożenia dobrostanu zwierząt w stadzie świń – jakie są koszty i zyski?
- Czy zakłady mięsne włączą się w rozwój programu dobrostanowego?
PRODUKCJA TRZODY CHLEWNEJ
- Leszek Bepirszcz - dyrektor ds. rozwoju, Agri Plus
- Małgorzata Bojańczyk - dyrektor, Polskie Stowarzyszenie Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”
- Bartosz Czarniak - rzecznik prasowy, Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”
- Iwona Dyba - redaktor naczelna, Farmer.pl
- Krzysztof Jażdżewski - zastępca głównego lekarza weterynarii do spraw zdrowia i ochrony zwierząt, granic oraz laboratoriów, Główny Inspektorat Weterynarii
- Marian Kamyczek - dyrektor, Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy, Zakład Doświadczeń Pawłowice
- Katarzyna Olejnik - Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
- Tomasz Parzybut - prezes zarządu, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej
- Bogusław Prałat - prezes, Polski Związek Niezależnych Producentów Świń
- Bartosz Wojtaszczyk - "Farmer", farmer.pl