Adam Kopyść
dyrektor ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa), Bayer
Posiada kilkunastoletnie doświadczenie w zakresie zapewniania korzyści biznesowych i społecznych ze zrównoważonego rozwoju, cyfryzacji i relacji zewnętrznych. Jest pomysłodawcą akcji społecznej w mediach społecznościowych „Jest Rolnik, Jest Żywność”. Obecnie pracuje na stanowisku Dyrektora ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa) w firmie Bayer.
Pełni również funkcję Członka Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP” i jest współautorem raportu pt. „Zrównoważona żywność w Polsce – Narodziny masowego rynku jako szansa dla branży spożywczej” opublikowanego w czerwcu 2021 r.
Bierze udział w sesjach:
-
ROLNICTWO WĘGLOWE
15.00-15.10 | Rozmowa 1:1
Rolnictwo węglowe rozwiązaniem problemów?15.10-16.15 | Debata
Płatności dla rolników – sekwestracja węgla. Jaki system?- Skuteczność praktyk wobec sekwestracji węgla
- System certyfikacji a płatności dla rolników
- Wymogi a praktyka – droga do sukcesu w rolnictwie węglowym
ROLNICTWO WĘGLOWE
- Adam Kopyść - dyrektor ds. cyfrowego i zrównoważonego rozwoju biznesu (Polska, Czechy, Słowacja, Estonia, Litwa i Łotwa), Bayer
- Adam Mikołajczak - dyrektor generalny, eAgronom Europa Środkowo-Wschodnia i Kraje Bałtyckie
- Piotr Ostaszewski - rolnik, Farma „Ostoja Natury”
- Grzegorz Siebielec - kierownik, Zakład Gleboznawstwa Erozji i Ochrony Gruntów, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy
- Tadeusz Szymańczak - rolnik, -
- Sławomir Tupikowski - rolnik, -
- Michał Wołosowicz - "Farmer", farmer.pl
POWRÓT