Tematyka
14.00-14.20 | Budować czy modernizować? Oto jest pytanie
- Czy przy rosnących cenach materiałów budowlanych łatwiej zmodernizować budynek czy postawić nowy?
- Jakie są możliwości i ograniczenia w modernizacji starych obiektów?
- W jakiej technologii budować oborę?
14.20-15.00 | Wyzwania w produkcji bydła mięsnego w obliczu pandemii, Zielonego Ładu oraz rosnących wymogów dot. ochrony zwierząt
- Perspektywy produkcji bydła mięsnego w zmieniających się realiach rynkowych
- Jakie szanse i ograniczenia przyniesie nowa WPR dla produkcji zwierzęcej?
- Czy ograniczenie uboju religijnego zniszczy rynek wołowiny?
Retransmisja sesji
Prelegenci
-
Łukasz Chmielewski
„Farmer“, farmer.pl
-
Witold Choiński
prezes zarządu, Związek Polskie Mięso
-
dr Marcin Gołębiewski
Wydział Nauk o Zwierzętach, Katedra Szczegółowej Hodowli Zwierząt, SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
-
Leszek Hądzlik
prezydent, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
-
Jerzy Wierzbicki
prezes zarządu, POLSKIE ZRZESZENIE PRODUCENTÓW BYDŁA MIĘSNEGO
-
Jacek Zarzecki
prezes zarządu, Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego