- DZIEŃ 1 2025.11.20
Przyszłość produkcji trzody chlewnej
20 listopada 2025 • 15:40
-16:50 • SALA 2, II piętro
Tematyka
- Wykład (15’)
Aktualna opłacalność chowu świń i perspektywy na przyszłość - Rozmowa 2:1 (10‘)
Producenci trzody pod presją przepisów i lokalnych społeczności - Debata (45‘)
Poprawa pozycji hodowców świń w łańcuchu żywnościowym
Czy państwo wspiera i chroni producentów? Jaki jest cel krajowej produkcji świń? Branża a sieci handlowe - jak poprawić pozycję zakładów? Integracja pozioma rolników czy pionowa z zakładami mięsnymi? Czy da się jeszcze bardziej poprawić efektywność produkcji?
Retransmisja sesji
Rozmowa
Grzegorz Brodziak
prezes zarządu, Goodvalley Agro
Michał Smentoch
hodowca trzody, przedstawiciel, Polski Związek Niezależnych Producentów Świń, laureat konkursu Innowacyjny Farmer 2024
Prelegenci
Jacek Czerniak
sekretarz stanu, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
dr Marian Kamyczek
były dyrektor zakładu doświadczeń w Pawłowicach, Instytut Zootechniki – Państwowy Instytut Badawczy
Arkadiusz Krygier
dyrektor, departament współpracy z partnerami i wsparcia sprzedaży MŚP i Agrobiznesu, Credit Agricole
Beata Matecka
prezes zarządu, Grupa Kapitałowa „Business Consulting Group”, wiceprezes, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Biogazowego i Biometanowego
Paweł Meyer
główny lekarz weterynarii, Główny Inspektorat Weterynarii
dr hab. Benedykt Pepliński
prof. UPP Wydział Ekonomiczny, Katedra Prawa i Organizacji Przedsiębiorstw w Agrobiznesie, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Bogusław Prałat
prezes zarządu, Polski Związek Niezależnych Producentów Świń, laureat konkursu Innowacyjny Farmer 2023
Wojciech Styburski
prezes zarządu, Agro Integracja
Moderacja
Logowanie
Do systemu zalogujesz się za pomocą adresu e-mail i hasła, których użyto podczas rejestracji lub za pomocą specjalnego identyfikatora i kodu otrzymanego od Organizatora.